Escape Rooms Yankee Doodle, het leukste uitje van het Noorden!

www.escape-room-assen.nl Escape Room Fun DinerESCAPE ROom prijzenKIDS ESCAPE PARTYGEZINS ESCAPE ROOM 

 

ESCAPE ROOM BOEKEN & Beschikbaarheid  OFFERTE AANVRAGEN 

Veiligheid

Wat is een Escape room ?

Een Escape Room is een kamer waarin je met een aantal vrienden, collega's of familie je laat opsluiten en dan binnen 60 minuten moet ontsnappen door middel van puzzels en opdrachten op te lossen. De puzzels en opdrachten leiden vaak naar tips, sleutels of code's . De kamers in Assen hebben prachtige thema's. 

Wat maakt het zo leuk ?

De tijdsdruk! Die zorgt ervoor dat je als team moet fungeren om er op tijd uit te komen. Het is dan ook een beproefd gegeven dat het voor teambuilding ideaal is . Je leert elkaar goed kennen als je klok hoort tikken :) Natuurlijk alles met een knipoog.

Je kunt het net zo spannend maken als jezelf wilt. Zo kun je bijvoorbeeld ook tegen elkaar spelen. Je zet een tijd en het volgende team moet proberen om er sneller uit te zijn!

De kamers bij Yankee Doodle Assen zijn ongeveer van de zelfde moeilijkheidsgraad, dit terwijl het compleet verschillende kamers zijn met totaal andere puzzels en opdrachten. maar zo kun je ook tegelijk tegen elkaar spelen.

Hoeveel kunnen er tegelijk in de kamers ?

The music bar, The Riddler en Save the world kamer kun je van 2 tot 5 personen spelen dus, 15 tegelijk. Ben je met meer dan 15 personen kun je splitsen en rustig wat eten of drinken in ons restaurant.  

In een arrangement met het Yankee Doodle buffet, heb je natuurlijk alle tijd en kun jij heerlijk eten terwijl het andere team probeert te ontsnappen en vice versa. Zo kun je gemakkelijk een leuke avond/dag creëren met een grotere groep in combinatie met de Yankee Doodle Fun-Diners !

Hoe oud moet je zijn ?

Wij zeggen vanaf +/- 14 jr, maar een team kan het beste bestaan uit verschillende denkniveau's, vaak denk je te moeilijk bij een puzzel en soms heeft een kind van 12 een heel andere kijk op een situatie dan een volwassene. 

Kan iedereen een Escape Room bouwen?

In principe kan iedereen een escape room bouwen. Het is niet gemakkelijk, maar een eenvoudige escape room is doenlijk. Er staat veel op het internet, maar je kunt ook een bedrijf inschakelen om je te helpen. Dit is wel aan te raden als je het profesioneel wil doen. De Escape Rooms in Assen zijn gebouwd van thema tot aan uitvoering door: Gone in 60 Minutes Escape Rooms. Een creatief bedrijf dat voor praktisch ieder budget wel een kamer kan bouwen. 

Hoe is het Escape Room live fenomeen ontstaan ?

Dit concept dankt zijn oorsprong aan oude computerspelletjes.

In 2004 werd Crimson Room van TAKAGISM Inc. gemaakt door Toshimitsu Takagi uitgebracht en werd een hit: het spel met eenvoudige beelden waarin je moet ontsnappen uit een kamer met behulp van aanwijzingen en het oplossen van puzzels met voorwerpen uit de kamer, geldt nog steeds als een klassieker. Deze games bestonden al in de jaren 80, maar de uiteindelijke escape room is voor een groot deel gebaseerd op deze game, Crimson Room.

Het was een Hongaar die op het idee om deze games in het echt te realiseren. Hij was erg fan van escape room games en van andere games met veel logica en nadenkwerk, en daarom leek het hem een goed plan om real-life escape rooms te creëren.  De eerste escape rooms in 2011 waren in vochtige kelders vol rommel en vuil, om de ervaring van het compleet alleen en opgesloten te zijn te vergroten.

De escape room verspreidde zich daarna in rap tempo over de hele wereld: in de VS en ook in Nederland zijn er honderden escape rooms verdeeld over het hele land en de aantallen zijn nog steeds groeiende. Wel is het concept een beetje aangepast: escape rooms zijn vaak niet koud en vies, maar op steeds mooier wordende locaties waar veel aandacht besteed is aan decor en verhaallijnen.

  

HÉT AMERIKAANSE FAMILIE RESTAURANT

Reserveren Assen Reserveren Escape rooms